Inrikes

Prisbelönt journalist från Researchgruppen attackerade poliser

Carl Tullgren (2:a från vänster) tillsammans med medlemmar ur Researchgruppen och Expressens grävgrupp

Carl Tullgren, medlem i det vänsterextrema journalistkollektivet Researchgruppen, dömdes nyligen för våldsamt motstånd när han greps av polisen.

Den 31-årige Carl Tullgren är en del av Researchgruppen, ett kollektiv av journalister med bakgrund i våldsvänstern, och fick 2014 som en del av gruppen utmärkelsen guldspaden för grävande journalistik. Detta för att Researchgruppen tillsammans med Expressen publicerat identiteten på privatpersoner som kritiserat invandringen på internet.
Nyligen dömdes Carl Tullgren för våldsamt motstånd mot polis. Tullgren ska vid ett tillfälle under förra sommaren ha varit kraftigt berusad och greps för detta av två poliser på en tunnelbanestation i Stockholm. Under gripandet försökte Tullgren att bita och spotta mot poliserna, avslöjar Fria Tider.

Jag har då min högra hand på Tullgrens högra axel. När han nästan sitter upprätt vrider han sitt huvud åt höger och mot min hand som ligger på hans axel. Tullgren öppnar då munnen och försöker bita tag i min hand, säger en av poliserna i ett förhör, enligt Fria Tider och fortsätter:

Jag hinner precis dra undan handen innan han biter ihop. Jag känner Tullgrens mun eller läppar mot min hand precis när jag drar undan den. Jag tar ett grepp kring Tullgrens kinder och haka och trycker Tullgrens huvud mot huvudstödet tills dess att en ordningsvakt kan överta greppet så att jag kan plocka fram en spotthuva.

Tullgren ska även ha skrikit okvädningsord mot poliserna.

Åklagaren ville döma Carl Tullgren för både våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman. I Södertörns tingsrätt dömdes tullgren bara för våldsamt motstånd till 40 dagsböter á 70 kronor.

Den 31-årige Carl Tullgren har vid upprepade tillfällen dömts för olika slags våldsbrott under 2000-talet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!