Inrikes

Politiskt motiverat bombdåd i Uddevalla

Natten till tisdagen detonerade en sprängladdning på en bil i Uddevalla i norra Bohuslän. Attentatet riktades mot en medlem i Sverigedemokraterna, och polisen tror att det är motivet.

– Han medlem i partiet och inte politiskt aktiv, men vi ser ändå att det kan vara anledningen, säger Mats Glansberg, poliskommissarie på Uddevallapolisen, till Aftonbladet.
SD-medlemmens hemdörr ska även ha blivit nedklottrad. Ärendet rubriceras som olaga hot och skadegörelse.

“Brotten är att betrakta som ett hot mot åsikts- och yttrandefriheten och vårt lands demokrati – polisen ser mycket allvarligt på det inträffade och har beslutat att hantera det som en särskild händelse under ledning av polismästare Niclas Hallgren”, skriver polisen i Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Andra SD-politikers bilar har utsatts för skadegörelse och tidigare blivit nedkladdade med färg.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!