Inrikes

Politiker utsatta för stenkastning i Almedalen

Arkivbild på Almedalen

Politiker från Sverigedemokraterna ska under Almedalsveckan blivit utsatta för stenkastning.

Flera politiker från Sverigedemokraterna ska ha blivit utsatta för stenkastning under torsdagskvällen i centrala Visby, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Vi har fått in en anmälan. Rubriceringen är ofredande mot grupp. I korthet var det någon typ av husbil där det befann sig människor. Sen kom det ett antal ungdomar som de blev antastade av. De kastade stenar och skrek. Men det är oklart om de träffade. Vi jobbar med ärendet, säger Carina Skagerlind, som är polisens presstalesperson i Almedalen, till tidningen.

En polisanmälan om ofredande mot grupp är upprättad. Ingen person är skäligen misstänkt och ingen har frihetsberövat uppger polisen.

Liknande artiklar

Mer makt till Miljöpartiet är det största hotet mo... I en debattartikel menar Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin att demokratin hotas om högern släpper fram Sverigedemok...
SD kommer rösta för Alliansens talmanskandidat Sverigedemokraterna meddelar att man kommer att ge aktivt stöd till Alliansens talmanskandidat Andreas Norlén (M) vid ta...
Det märkliga valresultatet och dess konsekvenser Det var strax efter kl 21 i söndags kväll som jag insåg hur det skulle bli. Nästan bokstavligt, gnuggade jag mig i ögone...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!