Polisledningen anmäler Peter Springare – för uttalande om gruppvåldtäkter

publicerad 12 februari 2018
Peter Springare under sitt föredrag

Den omtalade Örebropolisen Peter Springare har nu anmälts av sin egna polisledning. Orsaken är det uttalande han nyligen fällde om gruppvåldtäkter som ett kulturellt fenomen hos invandrare.

I förra veckan publicerade TV4 Nyheterna utdrag ur ett företal som Peter Springare höll. I talet talade Springare, som till vardags är förundersökningsledare vid Örebropolisen, bland annat om gruppvåldtäkter och brottslighet hos invandrare.

– Det finns även etniska svenskar som ägnar sig åt gruppvåldtäkt, men inte i de numerären som vi ser hos utländskfödda gärningsmän. Det är ett kulturellt fenomen, det här med människosynen. Det råder det ingen som helst tvekan om, det hör vi ju i förhören också, sade Springare under sitt föredrag.
Peter Springares uttalanden har både hyllats och kritiserats. Polisledningen i region Bergslagen, där Peter Springare är verksam, har nu valt att anmäla honom för sina uttalanden då man menar att det riskerar att påverka “allmänhetens förtroende för polisen.”


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!