Polisen undersökte inte vägkameror efter mordet på Markovic

publicerad 27 januari 2014

I förra veckan sköts den kriminellt belastade Mille Markovic ihjäl i sin bil i Ulvssunda utanför Stockholm. Nu framkommer det uppgifter om att polisen var ointresserade av vägkamerorna i närheten av mordplatsen.

Mille Markovic sköts den 23 januari ihjäl i sin bil med fyra skott i huvudet. När mördarna flydde från mordplatsen har de troligen passerat ett antal vägkameror, som ägs av trafikverket eller Stockholms stad.

Inte enligt de som jobbat
Men polisen begärde aldrig att få filmerna från de närliggande vägkamerorna sparade, skriver Expressen.

Nej, inte enligt de som har jobbat och utifrån att ha tittat igenom loggar. Om vi hade fått en begäran, om de hade tänkt på det vid det här tillfället, hade vi kunnat spela in, säger David Kernell, vd på Trafik Stockholm, till tidningen.

Normalt begär inte polisen inspelningar från vägkameror i närheten av mordplatser.

– Det finns ju ett otal sådana kameror. Det måste ju vara en bäring, annars är det slumpmässigt. Det är inte ett så vanligt arbetssätt vad jag känner till. Då ska man ha en klar indikation, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral till Expressen.

Inblandad i kungaskandalen
Mille Markovic var under 90-talet porrklubbsentreprenör i Stockholm city och blev känd för den breda allmänheten 2010 i samband med att boken Den motvillige monarken släpptes. I boken påstås det bland annat att kung Carl XVI Gustaf ska ha varit inblandad i en sexskandal. Mille Markovic var vittne i boken och har offentliggjort bilder som, enligt egen utsago, visar kungen på en strippklubb.

Flera utländska nyhetsmedier har skrivit om Markovics död och hans koppling till kungaskandalen, bland annat Wall Street Journal, Daily Mail, PressTV och The Independent.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.