Polisen släpper fantombild på gruppvåldtäktsman

Invandrarvåldet

publicerad 24 april 2021
- av Sofie Persson

Polisen går ut med fantombild på en av gärningsmännen som överföll och gruppvåldtog en kvinna Rävlanda tidigare i år. Förutom att få fast mannen hoppas polisen även på att få tag i vittnen.

Gruppvåldtäkten ägde rum den 20 februari i Rävlanda i Härryda kommun, några mil öster om Göteborg. En kvinna som var ute och promenerade i ett elljusspår runt 19:30-tiden blev överfallen och våldtagen av två gärningsmän. Våldtäkten avbryts senare av ett vittne som passerar och de båda gärningsmännen flydde då i en bil som stod parkerad i närheten av platsen, sade polisen i TV3:s program ”Efterlyst”.

I samband med våldtäkten får kvinnan se ansiktet på en av gärningsmännen. I jakten på männen går nu polisen ut med en fantombild.

I det här läget så söker vi då efter naturligtvis gärningsmännen, men vi söker också det vittne med hund som passerade och som avbröt gärningen för den personen är inte identifierad, säger Stefan Gustavsson, presstalesperson på polisen region Väst.

Polisen vill gärna komma i kontakt med mannen som avbröt våldtäkten men även komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser av gärningsmännens flyktbil.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.seLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!