Polisen sköt ihjäl knivman i Husby

publicerad 14 maj 2013

En 69-årig man som beväpnat sig med en machete i sin lägenhet i Husby utanför Stockholm har avlidit efter att polisen skjutit ihjäl honom då han ska ha försökt attackera dem.

På måndagskvällen larmades polisen om att en man beväpnat sig med en machete eller stor kniv i sin lägenhet i Husby i nordvästra Stockholm. När polisen anländer till platsen försvinner mannen in i sin lägenhet.

Med 69-åringen fanns även en kvinna i lägenheten. Polisen beslutar då om att genomföra en husrannsakan i lägenheten och skickar fram en förhandlare istället för att forcera in i lägenheten.

Efter misslyckade förhandlingar så stormar polisen lägenheten med hjälp av en granat med ljus och knall-effekt.

– Det lyckas inte och mannen dyker då upp och gör ett utfall mot poliserna som tvingas ge verkanseld, säger Lars Byström, informationsansvarig på Stockholmspolisen, till Expressen.

69-åringen ska sedan ha avlidit i ambulansen på väg till sjukhuset. Inga uppgifter ska ha kommit in om att kvinnan i lägenheten ska ha kommit till skada.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.