Polisen kontrollerar transport av jaktvapen

publicerad 10 november 2017

  I början av veckan genomförde polisen jaktbevakning med hjälp av polishelikopter i området runt Jokkmokk. En person rapporterades för brott efter genomförd kontroll.

  Polisen observerade en fyrhjuling som kom körande i terrängen och man kunde se att föraren hade ett gevärsfodral fastspänt på fordonet. Med anledning av detta genomfördes en kontroll.

  Det visade sig att föraren fraktade ett klass 1-vapen på sin fyrhjuling och saknade tillstånd att göra detta. När vapnet kontrollerades framkom det också att mannen hade patroner i magasinet som satt i vapnet.
  Mannen rapporterades för brott mot jaktförordningen genom att frakta ett klass 1-vapen i terrängen på sin fyrhjuling samt brott mot vapenlagstiftningen genom att ha patroner i magasinet under färd.

  Läs mer om vad som gäller för transport av klass 1-vapen i terräng.

   

  Källa: polisen.se


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!