Polisbil stenad i Tyresö – skulle skydda ambulans

publicerad 22 oktober 2019

Under måndagskvällen utsattes en polisbil för stenkastning i Tyresö. Flera stenar träffade polisbilen, som fanns på plats för att skydda en ambulans under utryckning. Flera ungdomar ska ha legat bakom stenkastningen, men dessa hann fly undan polisen.

På måndagskvällen larmades Region Stockholms psykiatriska akutambulans till Granängsringen i Tyresö. Uppdraget var att ta hand om en person som mådde mycket dåligt psykiskt. Som understöd och för att skydda ambulansen skickades även en polisbil till platsen. Granängsringen har under en tid varit en stökig plats, och blåljusfordon har tidigare utsatts för stenkastning i området.

Vid polisens och den psykiatriska ambulansens framkomst kastades flera stenar mot polisbilen och ambulansen, varav flera större. Polisbilen fick flera skador på vindrutan och någon plåtskada på karossen. Ambulansen ska enligt vittnen ha klarat sig undan med någon mindre plåtskada.

Ett mindre ungdomsgäng som fanns i närheten misstänks nu för stenkastningen. Gänget hann lämna platsen innan polisen kunde ingripa. Ambulansen kunde senare lämna platsen efter utfört uppdrag. Polisbilen lämnade också, och fick ställas av för reparationer.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.