Polisbil sönderslagen under utryckning i Borås

publicerad 7 januari 2019

En polisbil slogs sönder av okända gärningsmän under natten till måndagen. Medan poliserna hade lämnat bilen slogs fordonet sönder av okända gärningsmän. Ingen misstänkt har ännu gripits.

Vid 03-tiden natten till måndagen larmades polis till en adress i Borås. Väl på plats lämnade poliserna sitt fordon för att kunna arbeta. När de senare kom tillbaka till polisbilen var den svårt vandaliserad.

Fönsterrutor hade krossats på polisbilen, och flera lampor samt lyktor på bilen var sönderslagna. Händelsen utreds nu som skadegörelse.

Polisen har inte lyckats gripa några misstänkta gärningsmän. Poliskällor uppger att man sedan tidigare har stora problem med gäng som saknar all respekt för polisen och polisens arbete.

Den sönderslagna polisbilen fick transporteras från platsen. Poliserna fick byta fordon, och under en tid sjönk därför polisens beredskap i och tunt Borås.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.