Inrikes

Polis slog fasthållen man – efter att ha blivit biten

En polisman har åtalats misstänkt för misshandel av en berusad man efter att ha blivit biten i benet. Händelsen ska ha inträffat i Trelleborg i höstas.

Ingripandet filmades av en anställd vid Trelleborgs hamn och man kan se hur berusade mannen biter en av poliserna, som sitter på hans huvud, på insidan av låret och försöker ta den andre polisens vapen. Mannen var lastbilschaufför och misstänktes ha kört rattfull.
Polismannen som blev biten reagerade och efter en stund slår den fasthållne mannen i huvudet samtidigt som han säger ”du bet mig i benet ditt jävla svin!”

Slaget från polismannen blir nu rättsfall eftersom han har åtalats av Riksenheten för polismål.

 Som polisman ska man kunna tygla sig i en sådan situation och inte ge igen, säger vice överåklagare Eva Nilsson till SVT:s Sydnytt.

Den åtalade polismannen förnekar brott utan hävdar att han försökte ”markera” för att få mannen att lugna ner sig.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!