Polis misshandlad av bilist vid Katrineholm

publicerad 5 mars 2019

En polis misshandlades av en trafikant i samband med en fordonskontroll utanför Katrineholm på måndagseftermiddagen. Trafikanten greps av polisen och är nu misstänkt för våld mot tjänsteman samt olovlig körning och drograttfylleri.

Vid 17-tiden på måndagen stoppade polisen i Katrineholm en bilist på riksväg 56 utanför staden i den västra delen av Södermanlands län. I samband med fordonskontrollen blev bilföraren mycket aggressiv och attackerade en av polismännen. Polismannen fick klös- och rivskador i ansiktet.

Bilföraren kunde gripas efter visst tumult och fördes till polisstationen i Katrineholm. Bilföraren misstänks för drograttfylleri, olovlig körning samt våld mot tjänsteman.

Den skadade polisen skall inte ha besökt uppsöka sjukvård efter händelsen, men skall enligt källor till NB Nyhetsbyrån ha chockats lätt av händelsen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.