Inrikes

Paula Bieler lämnar riksdagen efter kritik mot ledningen

Efter snart 11 år i Sverigedemokraterna lämnar Paula Bieler partiet med omedelbar verkan.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot och migrationspolitiska talesperson Paula Bieler lämnar alla sina uppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är enligt Bieler kritik mot partilednings arbetsmetoder och att man bytt ståndpunkt i viktiga frågor.

Paula Bieler ansågs av många vara en av favoriterna att efterträda partiledaren Jimmie Åkesson om några år, men så blir det alltså inte. Under tisdagseftermiddagen gick hon istället ut med att hon genast lämnar riksdagen och övriga uppdrag.
– Detta är ett beslut som växt fram under ganska lång tid, säger hon. Det handlar dels om en allmän politisk trötthet, om hur debatterna går och hur arbetet utförs, förklarar hon för Expressen.

Hon berättar vidare för tidningen hur hon hamnat i konflikt med ledningen för SD och riktat kritik mot vissa politiska förändringar som partiet har gjort och hur dessa beslut har tagits. På Facebook utvecklar hon ytterligare:

Vi bär alla på principer och vi har alla våra gränser och jag kände att jag höll på att överträda mina. Jag började gå i otakt med partiet, samtidigt som jag inte heller kunde bejaka min egen takt.

Ett av de starkaste skälen till att hon lämnar är att Sverigedemokraterna numer accepterar den nuvarande abortlagstiftningen på fri abort fram till 18 veckor. Bieler har ofta argumenterat för att denna gräns ska sänkas till tolv och hon ogillar att partiet officiellt har bytt åsikt i frågan.

Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge tackar Paula Bieler för sin tid i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande på hemsidan men kommenterar inte hennes kritik ytterligare.

Ersättare till Bieler blir Monica Lövgren från Knivsta.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!