Pappa skjuten i huvudet framför sin son

Invandrarvåldet

publicerad 11 april 2024
- av Jan Sundstedt
Brott brottsoffer
Polisen är förtegen om skjutningen. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En tragedi utspelades på onsdagskvällen när en far mördades inför ögonen på sin 12-årige son när de var på väg till den lokala simhallen.

Enligt flera vittnesuppgifter hade pappan ingripit mot ett aggressivt invandrargäng vid en gångtunnel i Skärholmen, söder om Stockholm, vilket resulterade i att han träffades av skott och avled.

På onsdagskvällen, klockan 18.15, larmades polisen till platsen där den 39-årige mannen hittades skottskadad. Han var i sällskap med sin son som var den som ringde nödnumret 112. Den initiala teorin var att händelsen kunde vara en “felskjutning” då mannen inte är kriminellt belastad.

Nu framkommer nya detaljer om händelseförloppet. Mannen hade konfronterat en grupp individer vid gångtunneln, enligt flera källor till tabloiden Aftonbladet.

Dispyten eskalerade till en dödlig skottlossning där mannen träffades i huvudet framför ögonen på sin 12-årige son. Flera misstänkta gärningsmän lämnade platsen på fatbikes, en typ av elscooter.

“Jobbar för fullt”

Polisen vill i dagsläget inte kommentera uppgifterna och hänvisar till att utredningen är känslig.

Vi jobbar för fullt med den här mordutredningen och ger man för mycket detaljer i det här skedet så riskerar man att förstöra för förundersökningen, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesman i region Stockholm.

Ingen är för närvarande gripen och polisen fortsätter utredningsarbetet. Tidigare händelser av liknande våld, inklusive mord och skjutningar, har inträffat i samma område den senaste tiden, vilket har ökat oron bland invånarna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!