Över 300 Moderatpolitiker vill samarbeta med SD

publicerad 18 september 2018
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna, trots att många i partiet vill det.

Över 300 folkvalda Moderatpolitiker i landet vill se att partiet tar makten tillsammans med Sverigedemokraterna.

Den politiska dödläget fortsätter nu en vecka efter valet. Samtliga Alliansledare, inklusive Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, har sagt att de inte kommer att söka stöd hos eller samarbeta med Sverigedemokraterna för att kunna ta makten.

Men bland Moderatpolitiker runt om i landet finns det en vilja att samarbeta med Sverigedemokraterna för att kunna ta makten från de rödgröna. Expressen ställde frågan ”tycker du att M ska ta makten med hjälp av SD-förhandlingar om det krävs?” till 609 Moderatpolitiker. Mer än hälften, 324, av de tillfrågade svarade ja.

All utestängning och tystnad hittills har inte fungerat, och kommer inte att fungera i framtiden heller. Låt dem bevisa sig att antingen vara en bluff eller vara äkta”, uppger en anonym Moderatpolitiker för Expressen.

Vi moderater vill att partiet i riksdagen aktivt ska driva moderat politik samt motverka socialism. Om detta enbart är möjligt med stöd av SD så är det värt att förhandla med Åkesson”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!