Inrikes

Över 300 Moderatpolitiker vill samarbeta med SD

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna, trots att många i partiet vill det.

Över 300 folkvalda Moderatpolitiker i landet vill se att partiet tar makten tillsammans med Sverigedemokraterna.

Den politiska dödläget fortsätter nu en vecka efter valet. Samtliga Alliansledare, inklusive Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, har sagt att de inte kommer att söka stöd hos eller samarbeta med Sverigedemokraterna för att kunna ta makten.
Men bland Moderatpolitiker runt om i landet finns det en vilja att samarbeta med Sverigedemokraterna för att kunna ta makten från de rödgröna. Expressen ställde frågan “tycker du att M ska ta makten med hjälp av SD-förhandlingar om det krävs?” till 609 Moderatpolitiker. Mer än hälften, 324, av de tillfrågade svarade ja.

All utestängning och tystnad hittills har inte fungerat, och kommer inte att fungera i framtiden heller. Låt dem bevisa sig att antingen vara en bluff eller vara äkta”, uppger en anonym Moderatpolitiker för Expressen.

Vi moderater vill att partiet i riksdagen aktivt ska driva moderat politik samt motverka socialism. Om detta enbart är möjligt med stöd av SD så är det värt att förhandla med Åkesson”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!