Inrikes

Oprovocerade attacker på kvinnor i Eskilstuna

Polisen i Eskilstuna söker en man som under veckan har attackerat minst sex kvinnor. Attackerna har skett oprovocerat, och mannen har gett sig på kvinnorna med slag och spottloskor. Mannen har vid flera tillfällen rört sig med en cykel i samband med attackerna.

En man i 25-30-årsåldern söks av polisen i Eskilstuna efter flera attacker på kvinnor. Sex kvinnor har under den gångna veckan anmält att de har attackerats av en man, och polisen utesluter inte att det kan finnas ytterligare kvinnor som har attackerats av mannen. Gärningsmannens sätt att attackera kvinnorna gör att polisen är säker på att det handlar om en och samma person som ligger bakom samtliga attacker.
Kvinnorna, i olika åldrar, har fått ta emot slag och spottloskor från mannen. Gärningsmannen har vid attackerna närmat sig kvinnorna bakifrån, ofta på cykel men även gående. Dy fysiska skadorna på de attackerade kvinnorna har i samtliga fall varit lindriga, men samtliga ska ha chockats mer eller mindre svårt. Källor vid polisen uppger även att våldet vid attackerna ska ha eskalerat under veckans attacker. Den senaste attacken inträffade på fredagseftermiddagen.

Polisen har på sin hemsida lämnat ett signalement på den misstänkta gärningsmannen. Gärningsmannen ska vara i 25-30-årsåldern, haft gröna byxor och en mörk jacka på sig vid samtliga attacker. Vid vissa attacker ska mannen även ha burit en svart keps, och rört sig på en mörk herrcykel. Mannen beskrivs av polisen som cirka 175-180 cm lång och mycket mörkhyad med en normal kroppsbyggnad.

Mannen eftersöks fortfarande av polisen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Eskilstuna