Inrikes

Operation med 200 poliser ska genomsöka Malmö efter vapen och knark

Under 2019 inleddes operation Rimfrost med syfte att angripa det eskalerande gängvåldet i Malmö. Nu inleds en ny stor insats där brottsutsatta delar av Malmö ska genomsökas efter vapen och narkotika.

Enligt Sydsvenskan deltar över 200 poliser och representanter för olika myndigheter i insatsen som går under namnet operation Norrsken. Under veckan kommer delar av Malmö att i stor skala genomsökas och syftet är främst att hitta vapen och narkotika.
– Vi fortsätter hela dagen, kvällen och natten. Det här kommer att pågå i flera dagar, säger polischefen Andy Roberts till tidningen.

När den senaste liknande insatsen genomfördes i slutet av januari kunde polisen beslagta 39 illegala vapen och gripa 12 misstänkta, och man har förhoppningar på att även operation Norrsken kan ge goda resultat.

Malmö har länge målats ut som ett skräckexempel för det mångkulturella experimentet med sin omfattande brottslighet, både i svensk debatt och även internationellt. Sprängdåd, skjutningar och kriminella uppgörelser har plågat staden i många år, vilket lett till att många skötsamma Malmöbor valt att flytta från staden.

– Det går helt enkelt inte att bo kvar i en stad eller ett område där man måste vara på helspänn hela tiden och orolig för att någonting ska hända i just mitt hus den här gången, säger Alexander som bor i Malmö som Nya Dagbladet pratat med.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!