Inrikes

Omfattande åtal mot djurrättsaktivister

Fem personer har åtalats på 22 åtalspunkter misstänkta för bland annat grovt olaga hot, mordbrand och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Offren har varit personer med anknytning till minkfarmsindustrin.

De misstänkta är tre män och två kvinnor. En av männen är i 30-årsåldern, de övriga fyra i 20-årsåldern. De ska enligt åklagaren ha begått sina gärningar på flera platser runt om i landet. Dessutom ska två av de åtalade inhämtat information och anskaffat ingredienser för att tillverka sprängmedel.

Annons:

– Gruppen har begått flera grova brott riktade inte bara mot minkfarmarna utan även deras anhöriga, i syfte att tvinga verksamheten att upphöra. Till exempel har en familjegravsten flyttats från en kyrkogård och placerats i trädgården hos en släkting till en minkfarmare, säger kammaråklagare Sofia Karlsson i en kommentar.

Rättegången planeras starta tisdagen den 29 januari vid Skaraborgs tingsrätt.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!