Ökänd chilenare i Stockholm

publicerad 22 juni 2014

På 70-talet mutades han av amerikanska CIA för att genom sitt medieinflytande kunna understödja den chilenska militärkuppen. För bara några dagar sedan anlände Agustín Edwards Eastman till Stockholm.

Den nu 86-årige Agustín Edwards Eastman är för tillfället på semester med sin lyxjakt och har även setts på Åland, skriver Ekot och tidningen Nya Åland.

När han anlände till Stockholm hade ett par äldre chilenare fått information om honom och började ropa slagord.

– Vi är här en grupp chilenska överlevare från militärkuppen i Chile 1973, som fick veta att Agustín Edwards Eastman skulle komma till Stockholm, vi trodde det var ett skämt. Jag satt själv i koncentrationsläger i Chile och landsförvisades i början av 1975, säger demonstranten Jorge Contreras till Ekot.

När diktatorn Augusto Pinochet 1973 kom till makten i Chile genom en militärkupp var Augustín Edward Eastman en bidragande orsak eftersom han ägde ett flertal tidningar i landet. Han mutades också av CIA för att försöka få den allmänna opinionen på Pinochets sida.

Augustín Edwards Eastman har än idag täta band med den absoluta makteliten. För bara några år sedan sågs han i samma bil som den globalistiske bankmannen David Rockefeller.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.