Inrikes

Nytt fackförbund har startats

Löntagarna är ett nystartat fackförbund. Det är personer inom Sverigedemokraterna som står bakom fackförbundet. Partiet har tröttnat på att dess medlemmar blir utslängda ur etablerade fackförbund för sina åsikters skull.

Kampanjfilm för fackförbundet Löntagarna

På Löntagarnas hemsida har man lagt upp en kampanjvideo som man hoppas kunna locka över folk från de stora fackförbunden som Transport, Kommunal och Lärarförbundet.

– Det som en gång var en arbetarrörelse har idag blivit ett nätverk med komplexa bolagsstrukturer. Vägg i vägg med de stora finansbolagen på den fina gatan, säger Sven Pernils, lastbilschaufför och aktiv inom SD, i Löntagarnas kampanjvideo.
Den tidigare rektorn Jan Sjunnesson påpekar i videon att arbetarrörelsen inte är det som den en gång har varit.

– Sedan dess har våra fackförbund förvandlats till dinosaurier som byggt in sig i sina borgar i Stockholms innerstad. De har tappat kontakten med den verklighet och de frågor som en gång utgjorde kärnan i den svenska arbetarrörelsen.

Flera etablerade fackförbund vill dock inte dra några större växlar över fackförbundet Löntagarna. Den fackliga paraplyorganisationen LO anser att “Sverigedemokraterna håller på med ett oseriöst politiskt spel”.

“Hela Sverigedemokraternas idé om människors lika värde går på tvärs med grunden för en fackförening som ska vara öppen för alla”, skriver LO:s pressekreterare Dan Lundqvist Dahlin till Dagens Opinion.

Enligt tidningen Arbetet är personen bakom Löntagarna är SD:s kommunikationsstrateg Joakim Wallerstein.

Fackförbundet väntas dra igång vid årsskiftet.

Löntagarnas officiella hemsida

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!