Inrikes

Nytorgsmannen misstänkts ha våldtagit 26 kvinnor

Publicerad 30 april 2021

Nytorgsmannen
Den misstänkte mannen begick övergreppen i sin lägenhet vid Nytorget.
Fallet mot den så kallade "Nytorgsmannen" fortsätter att växa. Han misstänkts nu vara skyldig till 26 våldtäkter, vilket kan göra honom till Sveriges värsta serievåldtäktsman. Det var i november förra året som den 34-årige mannen häktades för misstanke om ett flertal våldtäkter. ”Nytorgsmannen” är tidigare ostraffad och jobbade som säkerhetsvärd. Han greps vid ett misstänkt narkotikabrott och när polisen tömde hans mobil hittades ett flertal filmer där han begick övergrepp på flera kvinnor. Mannen våldtog kvinnorna när de sov, var däckade eller drogade och filmade sedan övergreppen. De flesta övergreppen har skett i hans lägenhet på Nytorget i Södermalm i Stockholm mellan 2018–2020. Polisen har sedan dess försökt att identifiera kvinnorna i filmerna och flera målsäganden har nu tillkommit i utredningen. Hittills har 26 brottsoffer trätt fram och ”Nytorgsmannen” misstänkts alltså för 26 våldtäkter, skriver Schibsted-tidningen Aftonbladet. Mannen verkade leva ett till synes vanligt liv och hade flickvän när han greps. Om 34-åringen fälls för våldtäkterna kan det göra honom till Sveriges genom tidernas värsta serievåldtäktsman. Hittills finns det inga bevis för att mannen skulle ha drogat kvinnorna, men med tanke på att de inte vaknar när han utför övergreppen på filmerna finns misstanke om det. 34-åringen nekar själv till brott. Lisa och Elin, som egentligen heter något annat, är två av ”Nytorgsmannens” offer. Elin blev uppringd av polisen i oktober förra året och tänkte att ”det är sånt som bara händer på film”. – I verkligheten ska inte en man kunna våldta 21 kvinnor innan han åker dit. Han verkade ju vara en helt vanlig kille, säger hon. 34-åringen begick övergrepp mot henne i hennes egen lägenhet efter att hon somnat under festen. – Det tog några sekunder innan jag förstod vad som hände. Jag skrek till men han flinade bara. Lisa kände 34-åringen sedan innan och även haft en relation till honom. – Han var rolig och snäll. En ganska vanlig kille på många sätt. Och han visste vad jag varit med om vilket jag tycker gör det han sen gjorde ännu värre. Men under 2017 våldtog han henne när hon låg och sov. – Han tog sig rätten att förbruka min kropp. Jag vill inte dö men jag vill heller inte leva i den här kroppen, den är inte min längre. Jag önskar att de som begår övergrepp förstår vilken skada de gör. Att aldrig kunna se på själv igen som man tidigare gjort, i varken kropp eller själ. Att känna sig så smutsig att man skrubbar och skrubbar men kommer aldrig att kunna känna sig ren. Jag skulle vilja fråga honom, hur fan kunde du? Idag är Lisa sjukskriven med diagnosen PTSD och Elin har bytt stad samtidigt som hon försöker lära sig att lita på människor igen.   


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!