Nybildat kristet politiskt parti

publicerad 13 januari 2014

Det nya politiska partiet Kristna Värdepartiet (KV) hoppas kunna utmana Kristdemokraterna med ett tydligare ställningstagande mot aborter.

Partiloggan
Partiloggan

Kristna Värdepartiet vill bland annat förtydliga Sveriges författning för att värna om medborgarnas rättigheter. Man säger sig också arbeta för en ”värdig och ansvarig invandrings- och immigrationspolitik”.

”Vår viktigaste politiska utgångspunkt är människovärdet. Härav följer naturligt en stark tro på familjens värde och stora betydelse för individ och samhälle. Vi är dessutom övertygade om vikten av ett starkt civilsamhälle – det vill säga ett samhälle som vilar på många små gemenskaper, och där statens roll är begränsad”, skriver man i principprogrammet.

Man är just nu i färd med att samla in de 1500 namnunderskrifter som krävs för att partiet ska registrera sin partibeteckning hos valmyndigheten. Partiet hoppas kunna ställa upp i det kommande riksdagsvalet i höst.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.