Riksdagsvalet 2018

Nya bottensiffror för Socialdemokraterna

Socialdemokraterna störtdyker i opinionsmätningarna och går mot sitt sämsta valresultat någonsin.

När Håkan Juholt tvingades avgå som partiledare för Socialdemokraterna hade partiet de sämsta opinionssiffrorna någonsin. Då, i januari 2012, låg partiet på 24,6 procent i mätningarna.
När Stefan Löfven nu varit statsminister i fyra år har partiets siffror sjunkit betydligt och Socialdemokraterna går mot sitt sämsta valresultat någonsin. Det visar den senaste mätningen från DN/Ipsos. Enligt mätningen kan partiet kan landa så lågt som på 19 procent. vilket är en kraftig minskning från 29 procent i samma mätning i februari.

Under denna tidsperiod har regeringen gått ut med att man vill förbjuda åsikter och fått hård kritik för bristande krishanteringsförmåga i samband med skogsbränderna som härjar landet.

Enligt mätningen ligger Socialdemokraterna nu på 24 procent, medan man kommer hamna på 19 procent om alla presumtiva S-väljare väljer ett annat parti. Om alla väljare som i dag överväger röstar på Socialdemokraterna når partiet bara 26 procent, enligt mätningen.

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!