Nya åldringsbrottet: Bedragare vill ”vaccinera” äldre mot Covid-19

publicerad 9 januari 2021
- av Sofie Persson
Foto: Sabine van Erp/Pixabay

Bedragare har börjat med ett nytt modus operandi där man ringer äldre och uppger att de ska vaccinera dem mot Covid-19 – sannolikt för att komma hem till dem och stjäla värdesaker.

En eller flera bedragare, som säger sig tillhöra hemtjänsten, har kontaktat äldre människor och sagt att de ska komma hem till dem och vaccinera dem mot Covid-19. Uppringarna ska även ha sagt att de uppringda får prata med en läkare gällande vaccinationer och allergier efter deras besök, enligt polisen i Värmlands län.

Två samtal av detta slag har anmälts i Mora och Borlänge. Ytterligare tre liknande samtal har inkommit till Sjukvårdsregion Värmland.


Annonser:


Enligt sjuksköterskor på 1177 – Värmland / Dalarna kontaktas ingen på detta sätt för att boka in tid för vaccination i bostaden.

Vi tror att det är försök till bedrägeri. Tar man sig in hos någon, så har man möjligheter att stjäla saker, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen till Expressen.

Det är inte känt om bedragarna lyckats få tillgång till någons bostad med detta tillvägagångssätt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.