Inrikes

Ny utomparlamentarisk nordisk aktivistorganisation bildad

Under söndagen offentliggjordes en ny nordisk etnisk aktivistorganisation under namnet Nordisk styrka. Organisationen har bildats av personer som brutit sig ur organisationen Nordiska motståndsrörelsen.

På organisationens hemsida skriver man att organisationen bildats vid ett möte vid Anundshög utanför Västerås.
Samtliga offentliga representanter har tidigare haft framträdande positioner inom Nordiska motståndsrörelsen. Organisationens ledare Klas Lund grundande i slutet på 90-talet Nordiska motståndsrörelsen som han nu tillsammans med aktivister från både Norge och Sverige lämnat till förmån för den nya organisationen.

På sin hemsida skriver man:

Namnet Nordisk styrka står för vår strävan att forma en ny generation av starka och medvetna nordiska människor, samt vår ambition att skapa en stark och stridbar ideologi, kultur, gemenskap och organisation.

Samtidigt avfärdar man att det skulle röra sig om någon form av kuppförsök.

Motståndaren försöker skapa ett falskt narrativ där vi utmålas som ‘en mer extrem grupp’ eller särskilt våldsbenägna. Uppgifter (i medier och från andra källor) om ‘kuppförsök’ m.m. bör även det ses med skepsis. Bakgrunden är betydligt mer komplex.

På hemsidan antyds också att även den nya organisationen kommer att vila på den nationalsocialistiska ideologin.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!