Ny skatt för att klara invandringen

publicerad 20 augusti 2014

Regeringen planerar att införa en ny skatt för att finansiera den ökande invandringen. Totalt kommer man att ge Migrationsverket 48 miljarder kronor under kommande mandatperiod.

I sitt sommartal den 16 augusti påpekade statsminister Fredrik Reinfeldt att Sverige ”inte kommer ha råd med så mycket annat” än att finansiera invandringen till Sverige.

Nu avslöjar Expressen att den borgerliga regeringen planerar att låta svenskarna betala för invandringsnotan, bland annat genom en ny bankskatt i form av sänkt tak för ränteavdrag och en fastighetsskatt för kommersiella fastigheter.

– Olika förslag och idéer tas just nu fram av finansdepartementet. Men exakt hur förhandlingarna slutar är det ingen som vet. Det är ett svårt läge, säger en källa i regeringskansliet Rosenbad till tidningen.

En stor del av de 48 miljarder som öronmärks åt Migrationsverket kommer att tas från biståndsbudgeten vilket gör att Sveriges förmåga att hjälpa människor i deras hemländer i minskar rejält.

I år väntas sammanlagt 100 000 asylsökande komma till Sverige, enligt Migrationsverkets prognos.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.