Nätverk värnar fält över jättebygge

publicerad 18 maj 2017

Första etappen av byggprojektet Årstafältet i Stockholm, som ska innebära bostäder åt 15 000 personer, har fått ja av mark- och miljödomstolen, enligt tidningen Stockholm direkt.

Nätverket Årstafältets styrelse, som vill att fältet behålls och görs om till en landskapspark, vill stoppa detaljplanerna. Domen kan överklagas till mark- och miljööverdomstolen senast den 24 mars.

– Vi har jobbat med det här i tio år nu och kommer göra det vi kan för att motarbeta att Årstafältet exploateras, säger Birgitta Adolfsson, talesperson för Nätverket Årstafältet.

Första etappen, ungefär 1 000 nya bostäder, har först överklagats till länsstyrelsen och sedan till Mark- och miljödomstolen. Men mark- och miljödomstolen gick på länsstyrelsens linje, vilket innebär att samtliga överklaganden därmed har avslagits.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.