Inrikes

Nätverk värnar fält över jättebygge

Första etappen av byggprojektet Årstafältet i Stockholm, som ska innebära bostäder åt 15 000 personer, har fått ja av mark- och miljödomstolen, enligt tidningen Stockholm direkt.

Nätverket Årstafältets styrelse, som vill att fältet behålls och görs om till en landskapspark, vill stoppa detaljplanerna. Domen kan överklagas till mark- och miljööverdomstolen senast den 24 mars.

– Vi har jobbat med det här i tio år nu och kommer göra det vi kan för att motarbeta att Årstafältet exploateras, säger Birgitta Adolfsson, talesperson för Nätverket Årstafältet.

Första etappen, ungefär 1 000 nya bostäder, har först överklagats till länsstyrelsen och sedan till Mark- och miljödomstolen. Men mark- och miljödomstolen gick på länsstyrelsens linje, vilket innebär att samtliga överklaganden därmed har avslagits.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

Amorteringskrav får bostadsutbudet att minska Utbudet av bostadsrätter i Sverige fortsätter att minska. Enligt analytiker beror detta på det skärpta amorteringskravet...
Miljonprogram numera modernt passivhus Ett niovåningshus i Bergsjön i Göteborg har förvandlats till ett modernt passivhus med minimalt behov av uppvärmning. ...
EU: Sverige lider av makroekonomisk obalans På grund av skenande huspriser och att svenskarna skuldsätter sig i allt högre grad bedömer EU-kommissionen att Sverige ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!