Nätverk värnar fält över jättebygge

Publicerad 18 maj 2017, uppdaterad kl. 18:11

Första etappen av byggprojektet Årstafältet i Stockholm, som ska innebära bostäder åt 15 000 personer, har fått ja av mark- och miljödomstolen, enligt tidningen Stockholm direkt.

Nätverket Årstafältets styrelse, som vill att fältet behålls och görs om till en landskapspark, vill stoppa detaljplanerna. Domen kan överklagas till mark- och miljööverdomstolen senast den 24 mars.

Annons:


– Vi har jobbat med det här i tio år nu och kommer göra det vi kan för att motarbeta att Årstafältet exploateras, säger Birgitta Adolfsson, talesperson för Nätverket Årstafältet.

Första etappen, ungefär 1 000 nya bostäder, har först överklagats till länsstyrelsen och sedan till Mark- och miljödomstolen. Men mark- och miljödomstolen gick på länsstyrelsens linje, vilket innebär att samtliga överklaganden därmed har avslagits.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • RNE

  “Fält över jättebygge”? Vad menas? Skall man ha ett fält ovanpå ett bygge? Någon slags jättestor helikopterplatta? Eller handlar det om ett sorts elektriskt magnetfält?

 • Bertil Andersson

  Ursäkta, men måste dra en gammal goding.
  -> Vilket parti värnar om miljön?
  ->Miljöpartiet!
  ->Varför då?
  ->Det hör man ju på namnet, typ.

 • Bertil Andersson

  Ursäkta, men måste dra en till.
  För ett antal år sedan i Malmö. En rånare rusar rusar in på banken och vrålar:
  ->Det här är ett rån! Hit med stålarna!
  ->Men det här är en kontantlös bank!
  ->Va!!?
  ->Vi har inga pengar här!
  ->Fan också!
  Puckot fick lomma iväg utan en spänn!
  (sann historia)

  • buscador

   Dagens “pengar” är endast lånereverser. Tips till rånare: hit med reverserna!! Sen blir det svårt med indrivningen.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend