Nationella samordnaren avgår – efter bara en månad

publicerad 22 september 2016
Hillevi Engström

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Hillevi Engström, regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, lämnar sitt uppdrag efter mindre än en månads tid vid posten.

Efter att Mona Sahlin tidigare misstänktes ha skrivit falska intyg åt en av sina livvakter valde hon att lämna posten som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Hennes efterträdare blev den före detta arbetsmarknadsministern Hillevi Engström, som tillträdde på posten den 29 augusti.

Efter mindre än en månad efter det att Hillevi Engström tillträtt posten som nationell samordnare väljer hon att lämna sitt uppdrag för att istället bli kommundirektör i Upplands Väsby, beläget några mil norr om Stockholm.

Jag fick erbjudandet av Upplands Väsby att komma tillbaka till min tidigare tjänst som kommundirektör. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att jag inte känt mig klar med uppdraget att utveckla kommunens verksamhet och organisation. Jag har därför meddelat regeringen att jag lämnar min tjänst som nationell samordnare för att återgå till mitt tidigare arbete som kommundirektör, säger Engström i ett pressmeddelande från regeringen.

Hillevi Engström har kvar sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism tills dess att regeringen hittat en lämplig ersättare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!