Inrikes

Nationella samordnaren avgår – efter bara en månad

Hillevi Engström

Hillevi Engström, regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, lämnar sitt uppdrag efter mindre än en månads tid vid posten.

Efter att Mona Sahlin tidigare misstänktes ha skrivit falska intyg åt en av sina livvakter valde hon att lämna posten som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Hennes efterträdare blev den före detta arbetsmarknadsministern Hillevi Engström, som tillträdde på posten den 29 augusti.
Efter mindre än en månad efter det att Hillevi Engström tillträtt posten som nationell samordnare väljer hon att lämna sitt uppdrag för att istället bli kommundirektör i Upplands Väsby, beläget några mil norr om Stockholm.

Jag fick erbjudandet av Upplands Väsby att komma tillbaka till min tidigare tjänst som kommundirektör. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att jag inte känt mig klar med uppdraget att utveckla kommunens verksamhet och organisation. Jag har därför meddelat regeringen att jag lämnar min tjänst som nationell samordnare för att återgå till mitt tidigare arbete som kommundirektör, säger Engström i ett pressmeddelande från regeringen.

Hillevi Engström har kvar sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism tills dess att regeringen hittat en lämplig ersättare.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!