Morgondagens dagstidning

Nationalister tog över Globens projektor

publicerad 13 februari 2020
- av Markus Andersson
Globen med den kuppade projiceringen under tisdagskvällen.

Under tisdagskvällen genomförde en grupp aktivister en kupp där man kapade Globens projektor och lät den lysa upp byggnadens fasad med ett tydligt nationalistiskt budskap.

Budskapet löd ”Svensk ungdom – slå tillbaka!” och har tidigare använts av nationalistiska aktivister i Stockholmsområdet. Det hela publicerades på Youtube och aktivisterna förklarar att syftet med aktionen var att uppmana svenskar att sluta vara passiva och istället engagera sig politiskt.

Aktionens syfte är att stärka kampandan och motivera alla de unga människor som redan är aktiva inom rörelsen, eller funderar på att ta nästa steg och gå från ord till handling, samt att ta död på den passiva och defensiva inställningen bland unga män.”, skriver man bland annat till webbtidningen Nordfront.

Man passar också på att utlova fler aktioner i framtiden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.

Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Vår oberoende journalistik behöver ditt stöd. Tack! Swish: 123 611 30 21

Send this to a friend