Nationaldemokraterna läggs ned

publicerad 24 april 2014

Partiet Nationaldemokraternas (ND) går i graven, tills vidare. Partiet lägger ner sin verksamhet, meddelar man på sin hemsida.

Nationaldemokraterna, som bildades genom att en grupp bröt sig ur Sverigedemokraterna 2001, har kanske varit det främsta partiet för den nationella rörelsen under 00-talet och har betytt mycket för etnopluralismen.

Partiledare sedan 2006 har varit Marc Abramsson:

”Som många varit medvetna om har verksamheten varit ytterst begränsad de sista åren, ja sedan 6 juni 2013 har den i praktiken varit helt vilande, så beslutet kommer troligen inte som en överraskning för någon. Internt har diskussionen pågått under en längre tid och vi har nu landat i någon form av samsyn”, kommenterar Abramsson på partihemsidan.

Marc Abramsson skriver själv att han planerar att rösta på Sverigedemokraterna i nästa riksdagsval men tänker vara motståndare mot liberaliseringen av partiet. För människor som vill få ”utlopp för sin aktivism” rekommenderar han organisationen Nordisk Ungdom.


Fakta: Etnopluralismen

Etnopluralism är ett antirasistisk rättsfilosofi som skapades av den tyske socialisten Henning Eichberg. Etnopluralismen hävdar alla folks rätt till sin egenart och oberoende.

Etnopluralismens princip bygger på varje etnisk grupps rätt till existens. Inget folk skall vara överordnat ett annat och alla folk ska erkännas samma och lika rättigheter.

Med ett lika erkännande hävdas alla etniska gruppers rätt till fortsatt existens och bevarande.

 

Källa: Metapedia
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.