Muf delade ut McDonaldsmat – på vegetarisk skoldag

publicerad 12 november 2013

Moderaternas ungdomsförbund Muf är i blåsväder efter att ha genomfört en aktion vid Vasaskolan i Gävle. När skolan hade vegetarisk dag valde Muf-medlemmar att dela ut gratis hamburgare från McDonald’s till eleverna.

Totalt rörde det sig om 100 hamburgare från den multinationella hamburgerkedjan. Hamburgarna delades ut med ett flygblad där Muf propagerade för ”valfrihet”.

”Att lyfta fram de vegetariska alternativen är bra, men liksom att det alltid finns ett vegetariskt alternativ bör det vid sådana här tillfällen finnas ett alternativ med kött”, skriver Muf Gävleborg på sin Facebooksida.

Efter en stund blev de unga moderaterna tvingade att lämna skolans område då politiska partier endast får genomföra kampanjer via olika bokbord, och inte genom hamburgerutdelning på skolgården.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.