Inrikes

Muf delade ut McDonaldsmat – på vegetarisk skoldag

Moderaternas ungdomsförbund Muf är i blåsväder efter att ha genomfört en aktion vid Vasaskolan i Gävle. När skolan hade vegetarisk dag valde Muf-medlemmar att dela ut gratis hamburgare från McDonald’s till eleverna.

Totalt rörde det sig om 100 hamburgare från den multinationella hamburgerkedjan. Hamburgarna delades ut med ett flygblad där Muf propagerade för ”valfrihet”.
”Att lyfta fram de vegetariska alternativen är bra, men liksom att det alltid finns ett vegetariskt alternativ bör det vid sådana här tillfällen finnas ett alternativ med kött”, skriver Muf Gävleborg på sin Facebooksida.

Efter en stund blev de unga moderaterna tvingade att lämna skolans område då politiska partier endast får genomföra kampanjer via olika bokbord, och inte genom hamburgerutdelning på skolgården.

 

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!