Krisen i MP

Yasri Khan (MP)
Foto: looper223/CC BY-SA 4.0

MP-politiker vägrade ta kvinnor i hand – lämnar partiet

Publicerad 20 april 2016, uppdaterad kl. 18:21

Yasri Khan drar nu tillbaka sin kandidatur till Miljöpartiets partistyrelse efter kritiken mot att han vägrat ta en kvinnlig reporter i handen.

Yasri Khan är ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i utbildningsnämnden för Miljöpartiet i Upplands Väsby. Han är även grundare och generalsekreterare i Svenska muslimer för fred och rättvisa, SMFR.

Annons:


I en intervju med TV4 vägrade Yasri Khan att ta den kvinnlige reportern i handen på grund av sin muslimska tro, någonting som ledde till en kritikstorm mot MP-politikern.

Efter kritiken har Yasri Khan offentliggjort att han lämnar alla sina politiska uppdrag inom Miljöpartiet och drar tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Albyl

    Man må väl hålla sig till sina hälsningsseder (och en hel del andra också) som man vill men man kan inte förvänta sig att det aldrig får ha (negativa) följder för en själv, särskilt om de avviker från vad folk väntar sig där man verkar. Om söker ett jobb innefattande ofta kontakt med obekanta i en handhälsningskultur, uppstår kanske obehag/dålig PR om man inte kan ta i hand. “Kunderna” känner kanske inte till de regler man själv hälsar efter, som styrs av parternas kön och relation. – Marigt för personalanställare (minns Trollhättefallet), acceptera ett annorlunda hälsningssätt hos en aspirant eller ta ev. böter? Förresten, vem blir eg. mest kränkt i en situation där det “skär” sig? En hovrätt i Skåne kom visst nyligen fram till att det var knepigt och friade i ett fall.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend