MP-politiker vägrade ta kvinnor i hand – lämnar partiet

Publicerad 20 april 2016
  Yasri Khan (MP)

  Yasri Khan drar nu tillbaka sin kandidatur till Miljöpartiets partistyrelse efter kritiken mot att han vägrat ta en kvinnlig reporter i handen.

  Yasri Khan är ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i utbildningsnämnden för Miljöpartiet i Upplands Väsby. Han är även grundare och generalsekreterare i Svenska muslimer för fred och rättvisa, SMFR.

  I en intervju med TV4 vägrade Yasri Khan att ta den kvinnlige reportern i handen på grund av sin muslimska tro, någonting som ledde till en kritikstorm mot MP-politikern.
  Efter kritiken har Yasri Khan offentliggjort att han lämnar alla sina politiska uppdrag inom Miljöpartiet och drar tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!