MP kan ha ljugit om brottsmisstänkt politiker

publicerad 20 juli 2014

Magnus Bongart står med på Miljöpartiets lista till kommunvalet i Hörby, trots att har åtalats för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

I torsdags fick Miljöpartiet reda på att munken och kommunkandidaten Magnus Bongart är brottsmisstänkt. Enligt Edvin Roslund, ordförande för Miljöpartiet i Hörby, visste man inte om att han varit åtalad tidigare.

– Han har inga uppdrag för partiet i dag, och kan inte ta time out. Vi lyfter inte bort en medlem från listan bara på misstankar. Det känns alltför förhastat. Marcus Bongart är bara delgiven misstankar. Han är långt ifrån dömd, säger Roslund till Skånskan på onsdagen.

Men när Skånskan kontaktar Edvin Roslund på torsdagen kan han bekräfta att partiet inte vetat om att Magnus Bongart åtalats för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll i april i år.

Enligt Farid Sharafuddin, som hoppade av från lokalavdelningen tidigare i år i protest mot listans sammansättning, har dock partiet vetat om Bongarts förflutna. sedan länge.

Att Marcus Bongart misstänks för ekobrott och är åtalad tror jag att alla i partiet känner till. Det skrevs ju om det både i tidningarna och på Facebook i april. Ändå tog man inte bort honom från listan, säger han till Skånskan.

Skånskan har försökt att nå Magnus Bongart utan resultat.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.