Val 2014

MP kan ha ljugit om brottsmisstänkt politiker

Magnus Bongart står med på Miljöpartiets lista till kommunvalet i Hörby, trots att har åtalats för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

I torsdags fick Miljöpartiet reda på att munken och kommunkandidaten Magnus Bongart är brottsmisstänkt. Enligt Edvin Roslund, ordförande för Miljöpartiet i Hörby, visste man inte om att han varit åtalad tidigare.
– Han har inga uppdrag för partiet i dag, och kan inte ta time out. Vi lyfter inte bort en medlem från listan bara på misstankar. Det känns alltför förhastat. Marcus Bongart är bara delgiven misstankar. Han är långt ifrån dömd, säger Roslund till Skånskan på onsdagen.

Men när Skånskan kontaktar Edvin Roslund på torsdagen kan han bekräfta att partiet inte vetat om att Magnus Bongart åtalats för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll i april i år.

Enligt Farid Sharafuddin, som hoppade av från lokalavdelningen tidigare i år i protest mot listans sammansättning, har dock partiet vetat om Bongarts förflutna. sedan länge.

Att Marcus Bongart misstänks för ekobrott och är åtalad tror jag att alla i partiet känner till. Det skrevs ju om det både i tidningarna och på Facebook i april. Ändå tog man inte bort honom från listan, säger han till Skånskan.

Skånskan har försökt att nå Magnus Bongart utan resultat.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Miljöpartiet