Mordförsök i Jönköping

Ökade otryggheten

publicerad 18 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Polisen spärrade snabbt av platsen.

Under onsdagskvällen skedde ännu en skottlossning i Sverige. Jönköpingspolisen fick vid 22-tiden igår kväll larm om höga smällar i bostadsområdet Öxnehaga och påträffade en skottskadad person på plats.

Polispatruller beger sig skyndsamt till platsen från vilken smällarna hörts och man påträffar där en skottskadad person på Lahagsgatan, vid bostadsområdet Öxnehaga. Den skottskadade personen vårdas initialt på plats av ambulanspersonal med oklart skadeläge.

Ytterligare patruller säkrar området och söker efter den mer exakta brottsplatsen. Man påbörjar även sökandet efter eventuella vittnen till skjutningen samt genomför ett större antal fordonskontroller på olika adresser. Den närliggande Oxhagsskolan spärras också av temporärt för teknisk undersökning.

Under natten och morgonen har polisen arbetat vidare med ärendet. Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen är i skrivande stund gripen eller misstänkt. Den skadade personen är en man i 25-årsåldern. Polisens presstjänst har för närvarande heller inga uppgifter om offrets skadeläge.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


112 890 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.