Mordförsök i Jönköping

Ökade otryggheten

publicerad 18 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Malmö
Polisen spärrade snabbt av platsen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under onsdagskvällen skedde ännu en skottlossning i Sverige. Jönköpingspolisen fick vid 22-tiden igår kväll larm om höga smällar i bostadsområdet Öxnehaga och påträffade en skottskadad person på plats.

Polispatruller beger sig skyndsamt till platsen från vilken smällarna hörts och man påträffar där en skottskadad person på Lahagsgatan, vid bostadsområdet Öxnehaga. Den skottskadade personen vårdas initialt på plats av ambulanspersonal med oklart skadeläge.

Ytterligare patruller säkrar området och söker efter den mer exakta brottsplatsen. Man påbörjar även sökandet efter eventuella vittnen till skjutningen samt genomför ett större antal fordonskontroller på olika adresser. Den närliggande Oxhagsskolan spärras också av temporärt för teknisk undersökning.

Under natten och morgonen har polisen arbetat vidare med ärendet. Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen är i skrivande stund gripen eller misstänkt. Den skadade personen är en man i 25-årsåldern. Polisens presstjänst har för närvarande heller inga uppgifter om offrets skadeläge.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!