Mopedist körde ihjäl hund i Jordbro

publicerad 8 oktober 2019

Polisen i Haninge utreder en händelse där en hund kördes ihjäl av en mopedist i Jordbro. Mopedisten lämnade platsen efter påkörningen, och vittnen säger att mopedisten körde över hunden med avsikt. Hunden ådrog sig så svåra skador att den avled kort efter påkörningen, trots upplivningsförsök på platsen.

En hund kördes på söndagseftermiddagen ihjäl i Jordbro, söder om Stockholm. Hunden, en fyraårig Shetland sheepdog, kördes ihjäl av en mopedist, rapporterar Mitti. Mopedisten lämnade platsen omgående efter påkörningen, och vittnen säger att påkörningen var avsiktlig. Påkörningen skedde vid en gångväg i närheten av Jordbro centrum.

Polisen i Haninge utreder händelsen som smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik. Man hade på måndagskvällen inte identifierat gärningsmannen. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger sig dock ha god tilltro att man ska kunna hitta mopedisten.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.