Inrikes

Mopedist körde ihjäl hund i Jordbro

Polisen i Haninge utreder en händelse där en hund kördes ihjäl av en mopedist i Jordbro. Mopedisten lämnade platsen efter påkörningen, och vittnen säger att mopedisten körde över hunden med avsikt. Hunden ådrog sig så svåra skador att den avled kort efter påkörningen, trots upplivningsförsök på platsen.

En hund kördes på söndagseftermiddagen ihjäl i Jordbro, söder om Stockholm. Hunden, en fyraårig Shetland sheepdog, kördes ihjäl av en mopedist, rapporterar Mitti. Mopedisten lämnade platsen omgående efter påkörningen, och vittnen säger att påkörningen var avsiktlig. Påkörningen skedde vid en gångväg i närheten av Jordbro centrum.
Polisen i Haninge utreder händelsen som smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik. Man hade på måndagskvällen inte identifierat gärningsmannen. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger sig dock ha god tilltro att man ska kunna hitta mopedisten.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!