Moderaterna polisanmäls för vandalisering av affischer

publicerad 16 augusti 2018
- av Alexander Almqvist
Ett av de många flygblad som Nordisk ungdom tagit fram.

Organisationen Nordisk ungdom polisanmäler Moderaterna för att ha vandaliserat och rivit ner affischer och material som organisationen satt upp.

Nordisk ungdom har de senaste dagarna genomfört en uppmärksammad kampanj mot Moderaterna. Kampanjen går ut på att rikta ljuset mot vad man menar är Moderaternas extrema invandringspolitik. Man har satt upp affischer med Moderaternas Ulf Kristersson, partiets logga och en rad budskap, till exempel: ”Nu sänker vi tandvården till 50 kr för illegala invandrare” och ”Hårdare tag, mer invandring”. Utöver affischer har även sajten Moderatpolitik.nu startats.

Kampanjen inte uppskattats av Moderaterna och partiet har erkänt att man rivit ner flera av Nordisk ungdoms affischer och förvarat dessa på sitt kontor. Partiledningen har även varit i kontakt med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.


Annonser:


Min kollega rev ned ett ganska stort antal i morse, jag tror att jag har ett 20-tal på kontoret just nu, säger Mattias Thorsson, kommunikationschef på Moderaterna i Stockholms stad och län, till Aftonbladet.

Nordisk ungdom motiverar kampanjen med att man vill lyfta fram vad Moderaterna egentligen står för under Ulf Kristerssons ledarskap.

De senaste dagarna har det varit många rubriker om Nordisk Ungdoms kampanj Moderatpolitik​ vars syfte är hjälpa Moderaterna att nå ut med sitt politiska budskap, som tyvärr ofta förvanskas i media och debatter. Moderaterna har inte uppskattat arbetet och har nu rivit ner många av affischerna, vilka de sedan har sparat i deras kansli. Det är uppenbart att Moderaterna inte uppskattar Nordisk Ungdoms valarbete, vilket är märkligt då hela kampanjen går ut på att sprida och förtydliga vad Moderaterna faktiskt står för. Någon kritik om vad som är fel på de citat och den fakta som aktivisterna sprider har inte heller framkommit, skriver Nordisk ungdoms talesman Fredrik Hagberg i ett pressmeddelande.

Nordisk ungdom har med bakgrund av att Moderaterna rivit ner deras affischer valt att polisanmäla partiet. Samtidigt har Moderaterna polisanmält Nordisk ungdom för deras kampanj.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.