Inrikes

Moderaterna ger grönt ljus till regeringens nya grundlag mot alternativa medier

Enligt Konstitutionsutskottets ordförande Andreas Norlén kommer Moderaterna att rösta ja till regeringens förslag om ny grundlag som ska göra det möjligt att förbjuda information om bland annat invandring och brottslighet i alternativa medier på internet.

Konstitutionsutskottets ordförande Andreas Norlén (M) har via sin pressekreterare meddelat att Moderaterna kommer att rösta ja till Stefan Löfvens regerings förslag att förbjuda information bland annat om invandring och brottslighet i alternativa medier, rapporterar Samhällsnytt.

Beskedet innebär att det mesta tyder på att den rödgröna regeringens föreslagna grundlagsändringar kommer röstas igenom och att Sverigedemokraterna, som krävt en folkomröstning, kommer att bli överkörda när frågan tas upp i riksdagen inom kort. Med 46 mandat i kammaren kan SD inte lägga de 117 röster som krävs för att stoppa lagförslaget i väntan på folkomröstning.

 

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!