Misshandel mot SD-valarbetare i Jakobsberg

publicerad 21 augusti 2018

Under måndagen misshandlades två Sverigedemokrater i Jakobsberg i västra Stockholm i samband med att de kampanjade för partiet.

Valarbetare vid Sverigedemokraternas valtält på Riddarplatsen i Jakobsberg i Järfälla blev attackerade strax innan 15-tiden på måndagen. Valarbetarna ska ha blivit nedsparkade och valmaterial ska ha förstörts. Sverigedemokraterna i Järfälla bekräftar att det var medarbetare från deras parti som utsatts.

Två personer har gått fram till valstugan och börjat bråka med valarbetare där. De ska sedan ha försvunnit i riktning mot pendeltåget, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till StockholmDirekt.

En anmälan om misshandel har upprättats. Ingen person är gripen i nuläget.

Representanter för Sverigedemokraterna i Järfälla har blivit nedsparkade i valtältet och material har blivit förstört. Det här är verkligen inte okej, alla partier har rätt att göra sin röst hörd, säger Wilhelm Eriksson, pressansvarig för Sverigedemokraterna Järfälla, till StockholmDirekt.

Några dagar tidigare ska en representant för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna ha blivit misshandlad och fått motta ett knytnävsslag i ansiktet. Händelsen ska ha skett i samband med valarbete i Växjö.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.