Riksdagsvalet 2018

Misshandel mot SD-valarbetare i Jakobsberg

Under måndagen misshandlades två Sverigedemokrater i Jakobsberg i västra Stockholm i samband med att de kampanjade för partiet.

Valarbetare vid Sverigedemokraternas valtält på Riddarplatsen i Jakobsberg i Järfälla blev attackerade strax innan 15-tiden på måndagen. Valarbetarna ska ha blivit nedsparkade och valmaterial ska ha förstörts. Sverigedemokraterna i Järfälla bekräftar att det var medarbetare från deras parti som utsatts.
Två personer har gått fram till valstugan och börjat bråka med valarbetare där. De ska sedan ha försvunnit i riktning mot pendeltåget, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till StockholmDirekt.

En anmälan om misshandel har upprättats. Ingen person är gripen i nuläget.

Representanter för Sverigedemokraterna i Järfälla har blivit nedsparkade i valtältet och material har blivit förstört. Det här är verkligen inte okej, alla partier har rätt att göra sin röst hörd, säger Wilhelm Eriksson, pressansvarig för Sverigedemokraterna Järfälla, till StockholmDirekt.

Några dagar tidigare ska en representant för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna ha blivit misshandlad och fått motta ett knytnävsslag i ansiktet. Händelsen ska ha skett i samband med valarbete i Växjö.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!