Minderårig flicka våldtagen utomhus i Sigtuna

publicerad 1 oktober 2019

Under måndagskvällen blev en flicka våldtagen utomhus i Sigtuna, norr om Stockholm.

Den misstänkta våldtäkten ägde rum i Hällsbo i Sigtuna runt halv sju-tiden på måndagskvällen. Enligt Aftonbladet ska det röra sig om en minderårig flicka. Efter våldtäkten sprang flickan hem och tillkallade polis. Två timmar senare greps en misstänkt gärningsman, som ska vara obekant för flickan. Mannen anhölls under natten.

Han är misstänkt för våldtäkt och det finns även fler brottsanmälningar mot honom i samma ärende. Vilka rubriceringar det gäller väljer vi att inte offentliggöra i nuläget, säger Ola Österling, presstalesperson hos Polisen i Stockholm.

Sigtuna är en tätort i Sigtuna kommun, norr om Stockholm. Staden grundades av Erik Segersäll runt år 980 och är en av Sveriges äldsta städer. Sigtuna blev sedan säte för den förste kristne kungen, Olof Skötkonung, som här slog de första svenska mynten.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.