Riksdagsvalet 2018

Miljöpartiet missar valet i 50 kommuner

På grund av massavhopp kommer Miljöpartiet inte kunna ställa upp i valet i 50 kommuner.

På grund av massavhopp kommer Miljöpartiet inte kunna ställa upp i valet till kommunfullmäktige i över 50 kommuner. Miljöpartiet ligger därmed sämst till bland riksdagspartierna, då Kristdemokraterna saknar kandidater i 34 kommuner.
Det första och viktigaste skälet är att vi har tappat två tredjedelar av våra medlemmar och vi har alltså inte folk till att fylla på en kommunlista, säger Krister Haagman, MP-ordförande i Hjo, till Sveriges Radio.

Orsaken till massavhoppen är enligt Sveriges Radio missnöje med försäljningen av Vattenfalls tyska kolgruvor och att massinvandringspolitiken är för restriktiv.

Det blir ju en följd av att man från Miljöpartiets ledning har valt att försvara regeringssamarbetet till varje pris. Då skapar man ju den här typen av problem i de lokala organisationerna, säger Krister Haagman.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!