Medial hetsjakt kan ligga bakom SD-avhopp

publicerad 26 juni 2014

I samband med riksdagsvalet 2010 fick Sverigedemokraterna 40 mandat i Stockholms län. Nu knappt fyra år senare har 12 av dem lämnat sina uppdrag. Men enligt en Sverigedemokratisk politiker kan medias kampanj mot partiet bidra till avhoppen.

I de sex av 18 kommuner i Stockholms län som partiet har mandat i har man inte lagt fram en enda motion, eller ställt en enda interpellation, enligt Dagens Nyheter.

Robert Stenkvist, SD:s tillträdande ordförande i Stockholm län, menar att den bild som media målar upp mot partiet kan bidra till avhoppen.

”Vi är ett snabbt växande parti och har haft svårt att få stabila kandidater eftersom det alltid finns en eftersläpning vad gäller kandidater gentemot röststöd. Medias kampanj mot SD har inte heller gjort det lättare att värva kandidater. Men det ser betydligt bättre ut inför 2014”, skriver Stenkvist i ett mejl till Nya Dagbladet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.