Martin Timell frias av hovrätten

publicerad 7 maj 2019

Den förre TV4-profilen Martin Timell frias helt från anklagelserna om våldtäkt av Svea hovrätt.

I samband med metoo-kampanjen hösten 2017 anklagades Martin Timell, då programledare för TV4:s Äntligen hemma, för att ha tafsat på en kvinnlig medarbetare i en badtunna på hans landställe.

Timell blev uthängd som misstänkt våldtäktsman i pressen, men Stockholms tingsrätt valde att fria Timell från anklagelserna om våldtäkt på grund av bristande bevisning.

Nu följer Svea hovrätt tingsrättens linje och friar Timell från anklagelserna om våldtäkt och avslår kvinnans skadeståndskrav.

Hovrätten anser att det mot bakgrund av den långa tid som gått sedan händelsen krävs att målsägandens berättelse i alla delar får klart stöd av övrig utredning. Hovrätten finner att målsägandens påstående om våldsanvändning inte fått sådant stöd. Redan på grund av detta ska mannen frikännas från åtalet. Målsägandens skadeståndsyrkande ska av samma anledning avslås. Hovrätten har mot bakgrund av att andra eventuella sexualbrott preskriberats inte funnit skäl att pröva vad som är bevisat i fråga om den påstådda sexuella handlingen, säger hovrättsrådet Sven Jönson, ordförande i målet, i ett pressmeddelande.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.