Inrikes

Marcus Oscarsson: Tyskland ett föredöme på censur

TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson hyllar Tyskland för deras censurlagar och menar att i Sverige borde det vara olagligt att påstå saker som inte visar sig vara sanna.

Det är i ett inlägg på sin Facebooksida som Oscarsson förfäktar åsikten om att Tyskland är bättre på att stävja “näthat” och “falska nyheter” än vad Sverige är. Därför menar Oscarsson att det är positivt att Sveriges regering nu vidtagit åtgärder mot “näthatet”.
Oscarsson skriver även att påståenden som visar sig vara osanna ofta är olagliga.

Löfven satt i regeringen 2006-2014, Assad har valts till president i fria och demokratiska val, påven är buddist, Hillary leder en stor sexverksamhet i en pizzeria i Washington, Schweiz har havskust, Sveriges statsskuld är större idag än 1977 (lika dumt som att en lön på 20 000 kr idag 2017 är mer värd än en lön på 18 000 kr år 1977), det regnar ofta i öknen, näthat är ok och allt som skrivs på svenska FB-sidor skriva av äkta konton som drivs av vanliga personer som sitter i Sverige”, är exempel på falsk information som ofta kan vara olaglig enligt Oscarsson.

2015 anlitade den tyska regeringen, som Marcus Oscarsson menar agerat föredömligt mot näthatet, Anetta Kahane för att leda en grupp som har i uppdrag att ta bort påstått näthat från sociala medier. Utnämningen av Kahane upprörde många då hon tidigare arbetat inom Stasi, som var den östtyska diktaturens underrättelsetjänst.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!