Inrikes

Många SFI-elever avhoppade under coronakrisen

Från en lektion i SFI för akademiker i Lund 2018.

För att förhindra spridning av Covid-19 har Svenska för invandrare (SFI) sadlat om till distansundervisning, något som lett till att många elever tröttnat och hoppat av. Bara i Malmö har över 500 elever hoppat av SFI sedan distansundervisningen påbörjades.

Enligt Anna Gren, SFI-lärarinna i Malmö, är den stora utmaningen att fortsätta motivera eleverna när undervisningen är på distans.
Förutom motivationen påstods det även att förändringar på arbetsmarknaden, samt att eleverna saknar den tekniska utrustning som behövs, ligger bakom avhoppen.

I Malmö har över 500 SFI-elever hoppat av och i Lund är siffran omkring 6 procent. I Helsingborg ska dock tappet inte vara påtagligt.

Om det blir så att vi måste fortsätta på distans kommer eleverna tröttna och det kommer att ta mycket längre tid för deras utveckling, berättar SFI-lärarinnan Anna Gren till SR.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • coronakrisen
  • SFI