Man svårt skadad efter skjutning i Göteborg

publicerad 21 maj 2019

En man skottskadades mycket svårt efter en skjutning i västra Göteborg på måndagskvällen. Polisen larmades till Biskopsgården vid 18:30-tiden. Flera skott skall ha avfyrats mot mannen. Den skottskadade mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han får vård.

Strax innan klockan 18:30 sköts en man ner utanför en föreningslokal i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Den skjutna mannen skall ha träffats av flera skott när minst fem skott avfyrades. Mannen lyckades ringa polisen själv, men skall vara svårt skadad.

Polisen i Göteborg satte in ett större polisuppbåd med flera polispatruller och polishelikopter i jakten på den misstänkta gärningsmannen eller de misstänkta gärningsmännen. Polisen upprättade ett antal vägspärrar och patruller sökte i närområdet.

Platsen för skottlossningen spärrades av på måndagskvällen för en kriminalteknisk undersökning. Poliskällor uppger att man fruktar att måndagskvällens skjutning kan leda till eskalerat våld i staden.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.