Inrikes

Man svårt skadad efter skjutning i Göteborg

En man skottskadades mycket svårt efter en skjutning i västra Göteborg på måndagskvällen. Polisen larmades till Biskopsgården vid 18:30-tiden. Flera skott skall ha avfyrats mot mannen. Den skottskadade mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han får vård.

Strax innan klockan 18:30 sköts en man ner utanför en föreningslokal i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Den skjutna mannen skall ha träffats av flera skott när minst fem skott avfyrades. Mannen lyckades ringa polisen själv, men skall vara svårt skadad.
Polisen i Göteborg satte in ett större polisuppbåd med flera polispatruller och polishelikopter i jakten på den misstänkta gärningsmannen eller de misstänkta gärningsmännen. Polisen upprättade ett antal vägspärrar och patruller sökte i närområdet.

Platsen för skottlossningen spärrades av på måndagskvällen för en kriminalteknisk undersökning. Poliskällor uppger att man fruktar att måndagskvällens skjutning kan leda till eskalerat våld i staden.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!