Man i Malmö anhållen efter att misshandlat inbrottstjuv

publicerad 11 december 2018
Arkivbild

Två män är anhållna efter ett bostadsinbrott i Malmö. En inbrottstjuv överraskades av en familj under inbrottet, och hotade då familjens barn med pistol. Pappan i familjen misshandlade efter detta inbrottstjuven svårt, och greps av tillkallad polis tillsammans med inbrottstjuven. Inbrottstjuven fick föras till sjukhus.

Polisen i Malmö larmades under förra veckan till en adress i stadsdelen Rosengård. En inbrottstjuv hade överraskats under ett inbrott. Tjuven, en man i 45-årsålderna, hade då tagit en 7-årig pojke som gisslan. Pojken fick enligt uppgift en pistol instoppad i sin mun, och skall ha hotats till livet. Efter visst tumult lyckades pojkens farmor slita pojken från tjuven.

Under tumultet anslöt pojkens pappa. som blev mycket upprörd och misshandlade inbrottstjuven. Misshandeln var så grov att den beväpnade inbrottstjuven blev medvetslös. Vid polisens ankomst greps såväl inbrottstjuven som pappan i familjen. Inbrottstjuven fick föras till Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

Både inbrottstjuven och pappan anhölls senare av åklagare. Pappan misstänks för grov misshandel, medan inbrottstjuven misstänks för narkotikabrott, grovt olaga hot samt misshandel.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.