Inrikes

Man avled efter bråk i Helsingborg

En person i 40-årsåldern har avlidit efter att ha misshandlats under söndagen. Händelsen ska ha varit relaterad till fotbollsmatchen mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF.

Det var vid halv tre-tiden på söndagen som mannen, enligt uppgifter, ska ha blivit nerslagen vid Kärnan-trappan i centrala Helsingborg. Mannen fördes till lasarettet i Helsingborg med svåra skador men hans liv gick inte att rädda.
Samma dag var det premiär i Fotbollsallsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården, en match som fick avbrytas efter att personer från Djurgårdens supportersektion stormat planen – på grund av dödsfallet tidigare. Mannen som avled var på väg till matchen när han träffades av flaskan vilket ledde till stor frustration hos vissa djurgårdare som skanderade “mördare, mördare” och “stoppa matchen”.

Efter att matchen avbröts har det varit stökigt i Helsingborg och i anslutning till Olympia, där matchen spelades.

Djurgården skriver om dödsfallet på sin officiella hemsida:

”Djurgårdsfamiljen har sorg. Vi kan inte beskriva med ord vad vi känner just nu. Vårt djupaste medlidande och våra tankar går till den avlidnes familj och anhöriga.”

Flera andra matcher i Allsvenskan under söndagen inleddes med en tyst minut för att hedra den bortgångne supporten.

 

 

Artikeln uppdaterades den 01/04

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!