MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Malmö stad anordnar ”Barnens Pride”

publicerad 16 april 2021
- av Per Nordin
Barnens Pride kommer att kosta skattebetalarna 30 miljoner kronor.

I slutet av sommaren anordnas World Pride i Malmö, där ett av inslagen i den politiska sexualfestivalen detta år ska vara ”Barnens Pride”. Alla partier förutom SD röstade ja till att finansiera jippot – som kostar skattebetalarna 30 miljoner kronor.

Malmö stad skriver att ”formellt är det de danska organisationerna Copenhagen Pride och Pan Idræt som har ansökt om och vunnit värdskapet för WorldPride respektive EuroGames 2021. Deras närmsta svenska partner är Malmö Pride som är projektägare för WorldPride på den svenska sidan av sundet”.

På World Pride kommer man bland annat att kunna gifta sig och diskutera frågor på ”teman som politik, lust och sexualitet, hälsa, kultur, arbete, familj, våld och mycket mer”.

Den 20 augusti förvandlas delar av Pride House till en plats för aktivister, sakkunniga, världsledare och internationella politiker som möts under Summit om hbtqi-flyktingar, gränser och migration”.

Det högst politiska spektaklet är gratis för alla besökare.

Malmö stad anordnar även en Pride speciellt för barnen.

Lördagsplatsen är för Barnens Pride. Med hjälp av lek, workshops, film, samtal och mycket mer vill Copenhagen 2021 i Malmö måla upp en öppen och tillåtande miljö där barnets bästa alltid ligger i fokus”, beskriver man på sin hemsida.

Sverigedemokraterna var det enda partiet som röstade nej till World Pride i Malmö. De andra partierna stödde ett beslut där Malmö stad finansierar World Pride med 30 miljoner kr. Nu visar det sig att ett av inslagen i World Pride kommer vara Barnens Pride”, skriver Nima Gholam Ali Pour (SD) på Twitter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend