Malmö skakas av nya sprängdåd – restaurang i spillror i natt

publicerad 27 april 2019
- av Markus Andersson

Malmö fortsätter att skakas av sprängdåd mitt stadens centrala delar. Vid midnatt ödelades en restaurang, flera bilar förstördes och en kvinna i 40-årsåldern blev skadad i samband med en kraftig explosion. Nya Dagbladet kan visa unika bilder ifrån händelsen.

Det var strax efter midnatt på Drottninggatan vid Värnhem i centrala Malmö som någon form av sprängmedel detonerade. Den kraftiga smällen hördes över stora delar av Malmö och flera i närområdet ringde SOS Alarm varefter polisen och bombskyddet kallades till platsen.

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell var på plats och kan visa unika bilder ifrån ödesläggelsen.

En asiatisk restaurang ödelades och glassplitter och inredning flög ut på gatan. En bil totalförstördes och flera andra skadades. Flera intilliggande företags fasader krossades också av den kraftiga tryckvågen.

En kvinna i 40-årsåldern träffades av splitter från explosionen. Hon var enligt uppgift till Sydsvenskan ute och rastade sin hund och passerade på gångbanan intill när sprängladdningen detonerade.

– Det stämmer, personen blev lindrigt skadad, säger Kristofer Napiorkowski, inre befäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

Nattens sprängdåd är det senaste i raden av flera i centrala Malmö den senaste tiden. Så sent som i onsdags exploderade en sprängladdning vid Nobeltorget.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men har fortfarande ingen gripen eller misstänkt för dådet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.