”Vi är uppgivna” – bilder från explosionen i Malmö i natt

publicerad 24 april 2019
- av Markus Andersson
Uppgiven personal vid den söndersprängda entrén till trafikskolan som ödelades i natt

Bara ett hundratal meter ifrån den plats där en bomb skadade en tolvårig flicka vid Nobeltorget i Malmö för ett par veckor sedan sprängdes i natt en ny bomb. Vid platsen låg en trafikskola vars entré totalförstördes. Nya Dagbladet kan visa exklusiva bilder från händelsen som lämnat personalen förskräckt och uppgiven.

Det var vid midnatt som en sprängladdning exploderade i centrala Malmö och totalförstörde entrén till en trafikskola. Smällen hördes över stora delar av staden.

Nationella bombskyddet och kriminaltekniker skickades till platsen som spärrades av.

Fotografen Freddy Mardell var på plats och kunde dokumentera händelsen. Han mötte vid den söndersprängda trafikskolan uppgiven personal som stod och tog reda på förödelsen.

– Vi är uppgivna, berättar kvinnan som plockar glas till Mardell.

Sprängningen inträffar bara ett hundratal meter ifrån den plats där en tolvårig flicka blev skadad i samband med en liknande sprängning för ett par veckor sedan.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med händelsen, men människor är chockade. Flera i området berättar att de vill flytta ifrån Malmö, men att den extrema bostadsbristen gör det så gott som omöjligt.

– Det finns ingen framtid här, men vi tvingas bo kvar. En del börjar vänja sig vid sprängningarna och bomberna.

 

Nedan några exklusiva bilder ifrån händelsen:Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.